تنها چند روز دیگر به آغاز هفته سلامت در کشور مانده است. اما در این روزها در بخش های مختلف دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شاهد انتقادهایی از طرف مدافعان سلامت بودیم.
به گزارش روزنما؛ پاسخگویی شفاف از طرف مسئولان این دانشگاه و تلاش برای اقناع عمومی، موضوعی است که در این مدت به خوبی صورت نگرفت.
در دنیای ارتباطات امروز که به سرعت اخبار و رویدادهای مختلف پخش و منتشر می شود، دیگر نمی توان با تکیه بر «سکوت» و نادیده گرفتن مخاطب، از کنار انتقادها، گذشت و پاسخی ارائه نداد.این بار «مراقبین سلامت استان فارس» تجمع صنفی برگزار و خواستار پرداخت حقوق و مزایای خود شدند.
در این گزارش با مروری بر از خودگذشتگی و جانفشانی های ماندگار مدافعان سلامت، به مسئولین استان فارس و دانشگاه علوم پزشکی شیراز توصیه شده است، به جای «سکوت» و «عدم اقناع مخاطب» پاسخ شایسته ای به خواسته ها و مطالبات مطرح شده ارائه دهند.
لباس های خاص قشر مهربان، اما دلسوزی که برای همه مردم، چه آنها که سن و سال بیشتری دارند و چه آنها که جوان تر و یا کودک هستند، در سال های نه چندان دور مبارزه با بیماری منحوس کرونا، خاطره انگیز و ماندگار شده است. به خاطر از خودگذشتی فراوان و تلاش های بی مزد و منت و با چاشنی «عشق به مردم وطن» با نام «مدافعان سلامت» در کنار «مدافعان امنیت» و «مدافعان حرم» ماندگار شدند.
بخش عمده ای از افرادی که اینک در مناصب مدیریتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز حضور دارند، آن روزها خود عضوی از همین کادر سلامت بودند، اما مسئولیت اجرایی مهمی نداشتند که بدانند و یا شاید برایشان خاطره انگیز باشد که چه رشادت ها، از خودگذشتگی ها و دردهایی را «بچه های علوم پزشکی» تحمل کردند تا این بیماری منحوس رخت بربندد.
روزهای سخت کرونایی
روزهای سختی بود! محکم ماندند و با دشمنی که با چشم نمی دیدند، جنگیدند! هم باید حوصله و تحمل آن لباس های خاص را داشته باشند و هم با مهربانی چشم در چشم عزیزانی باشند که شاید مدت کوتاهی دیگر، از کنار آنها رخت سفر بسته و با اشک بدرقه شان کنند.
ما خبرنگاران حوزه سلامت، آن همه بزرگ منشی و تلاش مهربانانه مدافعان سلامت را نمی توانیم فراموش کنیم. عزیزان دلی که برای خانواده های همه ما محترم و دوست داشتنی هستند.
شیراز؛دانشگاه معین سلامت در جنوب
شیراز! اما وضعیت دیگری هم داشت؛ اینجا دانشگاه معین منطقه جنوب کشور بود که استان های همجوار را هم باید پوشش می داد. همین «معین» بودن، نقش و مسئولیت مدافعان سلامت در شیراز را از دیگر مهربانان سلامتی کشور، پررنگ تر و ویژه تر می کرد. بسیاری از این عزیزان هم از بیماران و خانواده آنها خاطره های خوبی دارند که قدرشناسی ما ایرانی ها را به خوبی نشان می دهد، چرا که باور عمیق قلبی داریم که «شکر نعمت، نعمتت افزون کند». اما آن روزها گذشت و با تغییرات صورت گرفته در استان، دو اتفاق مهم افتاد! از بدنه وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی شیراز، سکانداری استانداری فارس به دکتر ایمانیه رسید که شاید اگر کمی چاشنی «اتفاق» نبود، مسئولیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را عهده دار می شد و فضا برای فارس هم به گونه ای دیگر رقم می خورد.
انتظار از استاندارِ سلامت
همین موضوع هم باعث شد که بسیاری انتظار داشته باشند، «استاندارِ سلامت» نقشی نو در انداخته و با استفاده از تقویت ظرفیت های همه ی حوزه های فارس به پررنگ کردن نام فارس به عنوان قطب پزشکی کشور اهتمامی ویژه داشته باشد. موضوعی که این روزها «آرزو» شده است و شاید اگر به «نقش جوان تر ها» در حوزه مسئولیت این دانشگاهتوجه بیشتری داشت، این مهم نیز می توانست حاصل می شد.
تغییر مدیریتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
اتفاق دیگر، تغییر مدیریتی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود که تیم جدید در دانشگاه مستقر و فعالیت خود را آغاز کردند، اما پس از مدتی برخی انتقادها و اعتراض های کادر سلامت به نحوه مدیریت بخش های مختلف به خصوص پرداخت کارانه ، مزایا و … مدافعان سلامت آغاز شد که برخی اینگونه برداشت کردند که این دانشگاه نه تنها نمی خواهد به انتقادها پاسخ بدهد، که حتی برای همین مهربانانی که نقش ماندگاری در خاطره های مردم داشته و دارند نیز حاضر به اقناع و شفاف سازی و توجیه شرایط خاص دانشگاه نیست.
اعتراض های چندباره در دانشگاه
فضای عدم ارتباط این دانشگاه با روزنامه نگاران و خبرنگاران و عدم مطالبه گری از مسئولان این دانشگاه، هم می تواند مزید بر علت باشد تا «مدافعان سلامت» در دانشگاه علم پزشکی شیرا، خود این بار دست به کار شده و از طریق فضای مجازی با پخش اعتراض و انتقادهای خود در بیمارستان نمازی، تجمع در ورودی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و سایر روش های مناسب و البته با تاکید و توجه به ارائه خدمات سلامت در بخش های مختلف بهداشتی و درمانی، «مطالبه گر» باشند تا شاید وزارت بهداشت و استاندار که باید بعد از پایان مسئولیت مجدد در کنار آنها قرار گیرد، صدایشان را شنیده و از مسئولان دانشگاه پاسخ بخواهند.
مدیران دانشگاه، پاسخگو باشند
به نظر می رسد مدیران دانشگاه علوم پزشکی شیراز، فکر می کنند تبیین و شفاف سازی نکردن و عدم توجه به مطالبات مطرح شده «مدافعان سلامت» در جامعه، فضای مجازی و رسانه ها روش درستی است که در پیش گرفته اند. بنابراین همچنان نه رسانه های محلی این اعتراض و انتقاد البته صنفی و مسالمت آمیز را به خوبی پوشش می دهند و نه مسئولان دانشگاه برای کارکنان مجموعه خود، رسانه ها و مردم، پاسخی ارائه می دهند.
نمایندگان استان فارس در مجلس شورای اسلامی نیز در این روزها، مصاحبه و واکنشی در این زمینه از خود نشان ندادند تا حداقل مردم و مدافعان سلامت از آخرین وضعیت تلاش ها و فعالیت های صورت گرفته خبردار شده و این مساله تداوم دار نشود.
30 ماه حقوق من کجاست؟
و حالا که تنها چند روز دیگر به آغاز هفته سلامت مانده است، این بار مراقبین سلامت فارس در اعتراض به عدم پرداخت حقوق، تجمع مسالمت آمیز و صنفی دیگری برگزار کردند و بر روی بَنر با فونت بزرگ نوشتند: 30 ماه حقوق ما کجاست؟!
یکی دیگر از مراقبین سلامت هم، عکس همکار شهید خود را در ایام مبارزه با بیماری کرونا به همراه آورد تا یادآوری کند که این قشر مهربان، دلسوز و دوست داشتنی هم چنان پیگیر مطالبات حداقلی خود هستند و این همه سکوت و عدم پاسخ رییس این دانشگاه و هیات رئیسه منصوب شده اش، کار درستی نیست.
این خبر و تصاویر هم در فضای مجازی و سایت های مختلف بازتاب داشته است، اما در سایت این دانشگاه مطلبی درباره اینکه آیا مسئولی در جمع مدافعان سلامت حاضر شده و پاسخی برای مردم و آنها داشته است یا خیر! ندیدیم.
تکرار یک مطالبه
استعفاء! مطالبه ای است که این روزها بسیاری از مدافعان سلامت در استان فارس مطرح می کنند و خواستار توجه به خواسته های خود هستند. آیا در نهایت مسئولان وزارت بهداشت، استاندار فارس و نمایندگان مردم درمجلس شورای اسلامی این انتقادها را می شنوند و برای آن اقدامی خواهند کرد و یا گام های عملی برای حل مشکلات مدافعان سلامت بر می دارند؟
در این روزها و در آستانه هفته سلامت بار دیگر یاد و نام شهدای مدافع سلامت را گرامی داشته و قدردانی خود را از دلاوری های ماندگار حوزه سلامت کشور وبه خصوص استان فارس در مبارزه با بیماری کرونا و خدمت رسانی ماندگار به مردم قدرشناس این دیار، اعلام می کنیم. «روزنما» هم چنان خود را موظف به پوشش خبری مطالبات و تلاش های مدافعان سلامت و تلاشگران بهداشت و درمان کشور می داند.
انتهای پیام