اداره کل ورزش و جوانان فارس پنجم اردیبهشت ماه سال جاری دارای سرپرست شد، این در حالی است که در حدود چهار سال گذشته این سومین تغییری است که در این اداره کل صورت می گیرد و از سوی اهالی ورزش ضرورت ثبات در مدیریت تاکید می شود.
ورزشکاران، پیشکسوتان و دست اندر کاران ورزش بر این باور هستند که ورزش فارس جای آزمون و خطا نیست و بر ضرورت ثبات در مدیریت این حوزه مهم تاکید دارند تا او بتواند برنامهاش را پیاده کند.
بازیهای آسیایی هانگژو چین
آنها می گویند، تغییر در مدیریت امری اجتناب ناپذیر است اما این پرسش مطرح می شود که چرا برای ورزش این استان که افزون بر ۸۰ سال قدمت دارد و دریایی از استعداد درآن نهفته است، نسخه انتصاب سرپرستی پیچیده می شود؟ درحالی کمتر از سه ماه به بازیهای آسیایی ۲۰۲۳ هانگژو چین باقی نمانده است.
پنجم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ بود که حکم سرپرستی محمد مهدی سرفراز شکوهی که به عنوان معاون جوانان خدمت می کرد از سوی وزیر ورزش و جوانان برای اداره کل ورزش و جوانان استان فارس صادر و وی جایگزین دکتر صفر پور شد.
حیدر صفر پور خود بیستم دیماه ۱۴۰۰ جایگزین عباس حاجی زاده که ۱۸ ماه بیشتر خدمت نکرد، شد تا در این مدت کوتاه ابتدا سه سرپرست منصوب و سپس حکم مدیر کلی ۲ نفر از آنها که روی هم رفته حدود سه سال خدمت کردند، صادر شد.
سرنوشت نامعلوم سرپرستی
همچنین معلوم نیست سرنوشت سرپرست جدید به کجا کشیده شود و آیا پس از مدتی خود مدیر کل خواهد شد و یا با سرپرستی خداحافظی می کند و جایش را به شخص دیگری می دهد تا دوران آزمون و خطا برای ورزش و جوانان فارس ادامه یابد.
ورزش فارس جای کسب تجربه نیست
به گفته اهالی ورزش انتظار این بود و هست که وزارت ورزش و جوانان بخواهد برای استانی همچون فارس که ظرفیت بالایی در ورزش دارد، فردی را به صورت دائم و به عنوان مدیرکل برگزیند که بتواند تحولی عظیم در تمام ابعاد به وجود آورد نه اینکه تا بخواهد سوار بر مسند کار شود او را بردارند چرا که ورزش استان پهناور فارس جای کسب تجربه نیست، تجربه ای که سرانجام ثباتی ندارد.
همانگونه که اشاره شد ابتدا گمان می رفت که برای استان فارس مدیرکل ورزش و جوانان تعیین شود اما چنین نشد؛ همین مورد ما را به این رهیافت نیز می رساند که این استان دیگر جایی برای آزمون و خطا در زمینه ورزش ندارد که بخواهد با سرپرستی اداره شود و باید زود تکلیف آن مشخص شود.
دچار روز مرگی
اگر قرار است سرپرست جدید که از ورزش فارس شناخت دارد و اهل این استان است، دوران مشخصی را طی کند و سپس مدیرکل شود، چه بسا در این مدت دچار روزمرگی و بی انگیزگی شود که یا با هیات ها جلسه می گذارد و یا به شهرستان ها برای رفع مشکلات سفر می کند.
نگاهی به مدیریت ورزش فارس در این سال ها
اگربه تاریخ ورزش فارس نگاه کنیم می بینیم آنقدر که با سرپرستی اداره شده مدیر نداشته است زیرا از سال ۸۰ تاکنون در این ۲۲سال حدود ۱۰ سال اداره کل ورزش فارس با سرپرستی اداره شده و این نشانگر بی تفاوتی مسئولان بالادست و نگاه منفعلانه آنها به مشکلات ورزش فارس است.
مدیرانی که زود آمدند و زود هم رفتند
از سال ۸۷ تاکنون، دکتر رشید خدا بخش، علیرضا گرامی، تورج موید، غلامرضا کمانه ،حیدر علی کامیاب،عباس حاجی زاده و دکتر حیدر صفر پور به عنوان مدیرکل انتخاب شدند که دوران مدیریتی برخی از آنها از ۶ ماه تا حدود ۱۸ ماه بیشتر طول نکشید که این امر بیانگر نسخه پیچی درستی برای ورزش و جوانان فارس نیست.
ضرورت به بهره برداری رساندن ۲ ورزشگاه بزرگ شیراز
ورزشگاه ۵۰ هزاری پارس و سالن ۶ هزار نفره شهید سلیمانی شیراز که چندین سال است به صورت ناقص افتتاح شده، قرار است در چند ماه آینده تکمیل و به بهره برداری برسد که متولی این ۲ ورزشگاه بزرگ شرکت توسعه و تجهیز وزارت ورزش و جوانان است و اداره کل ورزش و جوانان فارس نقشی در ساخت و تکمیل کردن آن ندارد و امیدواریم در زمانی که تعیین شده در سال جاری به بهره برداری برسد.