20 شهریور 1403 7:12 ق.ظ

اقدامی که در این محله به جهت بازآفرینی و باز زنده‌سازی انجام شد، سختی آن از اجرای چند تقاطع بیشتر است.

افتتاح فاز نخست پروژه بازآفرینی و محرومیت‌زدایی محله پودنک شهرداری منطقه ۱۱ فصل تازه ای از خدمت صادقانه به مردم شیراز را رقم زد. هر منطقه از شیراز، یک غزل از دیوان شهر رازست که باید همه چون شعر حافظ یکدست و یکنواخت زیبایی این کلانشهر را به رخ بکشند. محرومیت واژه سنگینی است و سنگین تر آنست که در مناطقی از کلانشهری چون شیراز این واژه در فضا و مکان و زندگی برخی از مردمانش مجسم شده باشد. این واژه ذهن و روح مردمانی که درآن منطقه قراردارند را نیز آشفته می کند. اما چند صباحی است به همت شهرداری کلانشهر شیراز در کنار جهش عمرانی ،جهشی زیرساختی و شاید مهمتراز پروژه های عمرانی در دستور کارقرار گرفته است. رفع محرومیت ، درواقع خدمت به مردمی است که لیاقتشان به عنوان شهروند شیراز بودن را با همه وجود دارند و خدمت به مردم این مناطق بالاترین جهش نزد خداوند است.

به گزارش روزنما؛ فاز نخست پروژه بازآفرینی و محرومیت‌زدایی محله پودنک شهرداری منطقه ۱۱، با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان فارس و امام‌جمعه شیراز، شهردار شیراز، رئیس و جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر شیراز، مقامات سپاه فجر فارس و اهالی این محله در مسجد جامع پودنک افتتاح شد . این آیین که با بازدید از معابر محله پودنک همراهشد، صحنه های زیبایی از علاقه مردم به خادمین واقعی شان و همچنین چشیدن طعم خدمت رسانی به مردم را برای مسئولین و مدیران حاضر در این منطقه را در پی داشت.

این منطقه با توجه به حضور بیش از صد خانواده شهید و مفقودالاثر در زیر چشم شیراز از محرومیت رنج می برد اما حالا شهرداری منطقه یازده آستین همت بالا زده تا با افتتاح فاز اول بازآفرینی و محرومیت زدایی محله قدیم پودنک ، گذر زندگی را دراین منطقه جان تازه ای بببخشد.

اصالت و فرهنگ غنی مردم در همراهی با بهسازی محله

مسجد محله پودنک این بار نمازی دیگر را در اذان مغرب شیراز برگزارکرد. نمازی که رنگ آرامش و رضایت را در قنوت مردم محله جاری کرده بود.

نماینده ولی‌فقیه در استان فارس در این آیین از اهمیت اعمال انسان در نظر پروردگار، سخن ‌گفت و اظهار کرد: خداوند متعال در قرآن کریم فرمودند که انسان را جانشین خودم بر روی زمین قراردادم تا آن را آباد کند. آیت‌الله لطف‌الله دژکام تصریح کرد: در محله پودنک آبادی شکل‌گرفته و همراهی مردم محله با بهسازی محله اصالت و فرهنگ غنی مردم را می‌رساند.

امام‌جمعه شیراز با بیان اینکه ذخیره ثواب و جلب رضای خداوند متعال برای قیامت صرفاً به چند کار خاص محدود نمی‌شود، گفت: حتی ایجاد چراغ در معابر عمومی نیز باعث جلب رضایت خداوند خواهد شد؛ بنابراین اگر کار برای رضایت خداوند متعال باشد، خیر دنیا و آخرت را برای خدمتگزاران به دنبال دارد.

ارزشمندی مشارکت مردم در آبادی محله

وی خاطرنشان کرد: مشارکت مردم در آبادی محله خود بسیار ارزشمند است و همه دستگاه‌ها و نهادها باید با هم‌افزایی در نوسازی محلات کوشا باشند.

آیت‌الله دژکام با تأکید بر اینکه فرهنگ اصیل همیاری مردم پودنک در آبادانی شهر باید ترویج پیدا کند، اظهار کرد: خدمت خالصانه به مردم برای رضایت خداوند متعال و ماندگار خواهد شد و خداوند متعال بهترین مصلحت را برای خدمتگزاران به مردم در دنیا و آخرت رقم خواهد زد و کار برای خداوند متعال بنا به فرموده حضرت زهرا (س) دارای ارزش بسیاری است؛ چراکه ضایع نخواهد شد.

نماینده ولی‌فقیه در استان فارس همچنین اجتماع قلوب مؤمنان برای آبادانی محله باعث افزایش برکت کارها خواهد بود و محور قرار دادن مسجد نیز بر برکات آن خواهد افزود.

اهمیت احساس رضایت شهروندان محله پودنک

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز که خود روزگاری معلم یکی از مدارس این محله بوده است و با شرایط ونیازهای محله کاملا آشنا بود در سخنانی اظهار کرد: فعالیتی که شهرداری در این محله انجام داد تابلو بزرگی از محبت و خوبی از شخصیت‌های مختلف مردم اعم از زنان و مردم محله پودنک بود. سید ابراهیم حسینی افزود: شهرداری پروژه‌های متعدد دارد و با توجه به کار ماندگاری که در این محله انجام شد، احساس رضایت شهروندان این محله بسیار حائز اهمیت بود.

وی با اشاره به اینکه انسجام محلی در این محله زبانزد است، اضافه کرد: اعضای شورای ششم بر موضوع محرومیت‌زدایی تمرکز داشتند و به‌عنوان یک سیاست کاری آن را دنبال می‌کنند. رئیس شورای اسلامی شهر شیراز اظهار امیدواری کرد: سایر موانع به‌ویژه ایجاد بستر یک مسیر رفت‌وآمد ویژه خودروهای امدادی در محله پودنک فراهم شود.

همراهی مثال‌زدنی شهروندان در اجرای پروژه‌ها

شهردارشیراز که ردای خدمتش را با جهش زیرساختی و عمرانی گره زده است، نقش محرومیت زدایی در شیراز را پررنگ تر از هر خدمتی می داند.

شهردار کلان‌شهر شیراز نیز در این آیین بیان داشت: در محله پودنک ۱۵۰ خانوار

ده شهید مستقر هستند و قدمت این محله به روایت برخی به قدمت شیراز برمی‌گردد که قدمتی بیش از یک هزار سال دارد و آرامستانی که در مجاورت بوستان ارغوان این محله قرار دارد، یک قدمت ۱۷۰۰ ساله دارد.

محمدحسن اسدی افزود: اقدامی که در این محله به جهت بازآفرینی و باز زنده‌سازی انجام شد، سختی آن از اجرای چند تقاطع بیشتر است. وی با اشاره به همراهی مثال‌زدنی شهروندان در اجرای پروژه‌ها، اضافه کرد: در این محله علاوه بر محرومیت‌زدایی بخش زیادی از مشکلات و مسائلی که در این منطقه وجود داشت، دفع آب‌های سطحی، کانیواگذاری، زیرسازی و آسفالت معابر بوده است که اقدامات لازم برای رفع این مشکلات صورت گرفت.

شهردار شیراز خاطرنشان کرد: شورای اسلامی شهر، ۳ درصد از بودجه عمرانی شهر شیراز را به پروژه‌های رفع محرومیت‌زدایی اختصاص داده است. اسدی افزود: اقدامی که در بازآفرینی و باز زنده سازی محله پودنک انجام شد از زیرسازی، بازسازی و مرمت در کشور نمونه‌ای بی‌نظیری است.

وی ادامه داد: در کشور تا همه با یکدیگر همراه نشوند، نمی‌توانیم به رفع محرومیت پایان بدهیم و نمی‌توانیم بگوییم این اقدام تنها وظیفه دولت، شهرداری و شورا است. بلکه همه باید در رفع محرومیت‌زدایی با یکدیگر مشارکت داشته باشیم.

بنا به اظهار شهردار شیراز؛ پروژه بازآفرینی و باز زنده‌سازی محله پودنک بسیار متمایز از سایر پروژه‌ها است و در هر نقطه‌ای از شهر چنین محلاتی وجود دارد و این تکلیف بر عهده تمام شهرداری‌های مناطق یازده‌گانه است تا بازآفرینی و باز زنده سازی را در محلات و در جغرافیای محل پیاده‌سازی کنند

اسدی در پایان اظهار امیدواری کرد: این نقطه شروع خوبی برای بافت‌های فرسوده شهر شیراز باشد و با توجه به اینکه شورا و شهرداری در بافت فرسوده تسهیلات و مزایای بسیار خوبی ارائه داده‌اند، تخفیف‌های بسیار خوبی تسهیل شده است.

اجرای پروژه شهرسازی تاکتیکال در پودنک

شهردار منطقه یازده شیراز نه شهردار که گویی یکی از ساکنین محله پودنک بوده است که برای ساختن محله اش با سایر ساکنین محل آستین بالا زده است. مهندس فراشاییان شوق خدمت را نتیجه رضایت زنان و مردان منطقه اش می داند.

در این مراسم همچنین شهردار منطقه ۱۱ شیراز در آیین افتتاح فاز یک پروژه بازآفرینی و محرومیت‌زدایی محله پودنک شهرداری اظهار کرد: طرح محرومیت‌زدایی و بازآفرینی محله پودنک در قالب اجرای پروژه شهرسازی تاکتیکال مبنی بر مشارکت مردم صورت گرفته است.

علی فراشاییان افزود: این پروژه کار مطالعاتی بسیاری بر روی آن انجام شد و طی چندین ماه با حضور در محله نیازهای شهروندان شنیده شد و بر آن شدیم تا بازآفرینی محله پودنک در ۲ بخش بهسازی و نوسازی انجام شود.

شهردار منطقه ۱۱ شیراز تصریح کرد: پروژه بازآفرینی محله پودنک پیوست فرهنگی دارد و با توجه به فرهنگ غنی که مردم این محله دارند، مشارکت مردم در اجرای این طرح بسیار چشمگیر بود.

بعد از بیش از 5 میلیارد ریال هزینه برای رنگ آمیزی، نورپردازی، گلکاری، زیر سازی و آسفالت و جدول کشی دیگر محله پودنک آن محله خسته و محروم نبود.

در کوچه های پودنک، چراغ ها شکوفه داده بودند و زیر هرپنجره ای گلدانی به تماشا نشسته بود. راه امید به فردا را با همدلی مردم و احساس مسئولیت روشن کرده بودند. طرح ها و نقش های روی دیوارف سنگ و سیمان را زنده کرده و چون دفتر پرنقش غبار غم از چهره پودنک زدوده شده بود.

مردم صمیمانه ازشهردار و نماینده محترم ولی فقیه در استان پذیرایی کردند و فصل خدمت در پاییز پودنک شیراز به بهارش رسید.

انتهای پیام/ عبدالرضا حیدری اردکانی

لینک کوتاه:

اخبار مرتبط

آخرین خبرها