19 شهریور 1403 12:46 ق.ظ

گروه اقتصادی روزنما- رئیس کل بانک مرکزی در سفری یک روزه ضمن شرکت در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در استانداری فارس، حضور در نشست شورای بانک های دولتی استان و کارگروه رفع موانع تولید در اتاق بازرگانی، پذیرای صحبت های مسئولان و فعالان اقتصادی استان فارس شد به گونه ای که بخش عمده ای از صحبت ها و موارد مطرح شده، انتقاد از عملکرد بانک‌ها در عدم حمایت از تولید و نحوه اعطای تسهیلات بود.
این انتقاد و اظهار نظرها تا جایی پیش رفت که در این نشست تاکید گردید امروز در بانک های کشور شاهد بنگاه داری هستیم و به نظر می رسد دیگر نشانی از بانکداری در کشور باقی نمانده است. معاون اقتصادی استانداری به شدت از این عملکرد بانک ها در استان فارس انتقاد کرد و با بیان اینکه عارضه ای هست که سالیان متمادی است در فارس پابرجاست، خطاب به رئیس کل بانک مرکزی گفت: حتی هیات وزیران هم مصوب کرد این رقم باید به 80درصد برسد، اما هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفت و انتظار داریم بانک مرکز اقدام عاجلی در خصوص خطوط اعتباری ویژه برای حل این مشکل را داشته باشد تا شاهد رونق حوزه اقتصادی در استان فارس باشیم. این موضوع وقتی بیشتر اهمیت پیدا می کند که بدانیم استان فارس با جمعیت بیش از 5 میلیون نفر، دارای 37 شهرستان، 86 بخش،110 شهر و 209 دهستان است که از لحاظ جمعیت 6 درصد جمعیت کشور و از لحاظ وسعت 7درصد سرزمین ، 4.5 درصد تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده است. از لحاظ بانکی سومین منابع بانکی کشور در استان فارس قرار دارد اما متاسفانه بر اساس منابع و مصارف بر اساس گزارش بازه زمانی 1401 بانک مرکزی رتبه 29 کشور با میزان 5 و 7دهم درصد را دارد! همچنین در این استان 71 شهرک و نواحی صنعتی، به مساحت تقریبی 2هزار هکتار ، 7 منطقه ویژه اقتصادی، 3 فرودگاه بین المللی و 4 فرودگاه محلی، 7 پالایشگاه و 9 نیروگاه وجود دارد و همه این ها می تواند فرصت توسه صنعت در این استان را در صورت همکاری بانک ها تقویت نماید.
سیمای کلان اقتصادی فارس
از نکات جالب توجه آمارهای رسمی ارائه شده درصد سهم اشتغال در بخش های اقتصادی استان در سال 1401 است که نشان می دهد سهم بخش صنعت در این استان در سال های اخیر روند رو به رشدی را طی کرده است و به عدد نزدیک به 31 درصد در مقابل سهم کشاورزی با 16 و 4دهم درصد رسیده است. البته هم چنان سهم بخش خدمات در از هر دو حوزه کشاورزی و صنعت با عدد بیش از 53 درصد بیشتر از هر دو حوزه دیگر است که نیازمند تامل و چاره اندیشی بیشتر برای تقویت حوزه صنعت در فاری است.
افزایش نرخ بیکاری
همه این تلاش ها برای افزایش کارآفرینی و ایجاد اشتغال است. به همین دلیل در بیشتر مراسم های افتتاح پروژه های نیز عدد ایجاد اشتغال مستقیم یا غیر مستقیم را برای نشان دادن اهمیت افتتاح پروژه ذکر می کنند؛ این در حالی است که نرخ بیکاری در استان فارس که در سال گذشته رتبه 13 کشوری را با رقم 7 و 6دهم بود، در بهار 1401 به نسبت شاخص کشوری 9و 2دهم، به عدد 8 و رتبه 21 رسید. صعود 8 پله ای که متولیان حوزه کار و اقتصاد استان و مسئولان استانی باید برای آن توضیح قانع کننده ای را اراده دهند.
وضعیت بانک های استان
این چند آمار و تحلیل ارائه شده را در ابتدای گزارش ارائه دادیم تا نقش بانک ها برای مخاطبان گرامی در این میان روشن شود که آیا آنها به معنای بانک باید به تولید و رشد اقتصادی کشور کمک کنند با بنگاه های مالی هستند که نقش بنگاه داری خود را در این سال ها تقویت کرده اند! موضوعی که هم مسئولان استان فارس، نمایندگان مردم در مجلس و تولیدکنندگان در این نشست به آن اشاره کرده و برای حل این موضوع مهم خواستار چاره اندیشی فوری شدند.

لینک کوتاه:

اخبار مرتبط

آخرین خبرها